вторник, 27 ноября 2012 г.

Про силу хвилювання та пропозиція для керівництва!


         Останній тиждень української практики.. За ті тижні було багато..але таких емоцій і хвилювання на уроці літератури у понеділок,  в мене не було навіть протягом першого уроку. Здавалось би, ну присутній викладач з університету ну й що. А ні… В мене як щось перемкнуло, дуже прикро.. Бо майже хвилин 15 відчувалась моя розгубленість, хвилювання.. Не все вдалося з подачею нового матеріалу, як має бути легкою, ненапруженою, а декілька хвилин буди схожими на лекцію, але треба подякувати учням, які все ж таки виконували, занатовували або деякі просто запам’ятовували найважливіші події з життя М. Стельмаха. Добре, що хоч далі робота пішла жвавіше та справді на користь учням, дуже жваво та активно створили «Сонечко» за біографією митця. Цей урок був ще одним ствердженням того, що клас у мене чудовий. Зрозуміли моє хвилювання, не осудили, а допомогли прийти у себе та зосередитися на важливих речах.

        Другий рік поспіль звертаюся до керівництва університету, ну збільшите кількість часу відведеного на практику починаючи з 3го курсу!! На той момент ми не розуміли як і навіщо нам потрібно в більшому обсязі не спостерігати, а саме проводити уроки! Тієї кількості (3 та 4 курси) по 3-4 уроки ну ніяк недостатньо для ретельного зрозуміння своєї мети на уроці та взагалі для розуміння всіх сторін професії! Повторюсь, що школа – це не страшно, як виявилося, а навіть це цікаво та захоплюючи. 

2 комментария:

  1. Надю, сонце, у нас котрий рік іде боротьба за кількість. Бо справді, є випадки, коли кількість переходить у якість, але за умови ретельної підготовки.
    Декілька років тому наші студенти працювали 4 тижні (активна практика з української мови), був експериментальний рік - студенти працювали вчителем української і ангілйської паралельно 6 тижнів. Але кафедра англійської відмовилася "так перевантажувати студентів".
    Але щоб там не було, ми несемо горде звання кафедри, де "студенти дають найбільшу кількість уроків". З наступного року (01.01.13) у студентів 4 курсу збільшена триваліть практики
    до 3 тижнів на коджний вид.
    Вам справді цих тижнів не вистачає, вам би ще тиждень зараз на переддипломній - і у вас з'явилися би нові відчуття.
    Але у вас попереду уроки англійської - час майстерності. Сподіваємося, час, проведений з нами, багато чого усіх навчив.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Авжеж навчив! Велике ДЯКУЄМО усім нашим викладачам за сили, час та натхнення!

      Удалить